29 de des. 2014

Com gestionar un projecte educatiu d'un equipament cultural?

Comencem l'any amb unes jornades que no teníem previstes: Com gestionar un projecte educatiu en un equipament cultural?. Es tracta d'una proposta de l'Associació de professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, que n'havia fet la primera i la segona edició al Museu Picasso i ara buscava una altra seu per fer-ne la tercera. I nosaltres encantats d'acollir-les, perquè des de ja fa molts anys apostem fort per ser una plataforma de debat entorn la funció educativa als museus i centres culturals, i aquestes jornades entren de ple en els nostres objectius.


La primera edició d'aquestes jornades va tenir molt bona acollida. Tant que va caldre fer-ne una altra per donar sortida a la llista d'espera que es va crear. I la segona edició també va quedar curta de places, d'aquí la que estem a punt de celebrar al Museu Marítim.

Les jornades, que estan dirigides a professionals de la gestió cultural o a altres professionals del sector cultural, tenen per objectiu oferir una introducció als elements que configuren la gestió d’un projecte educatiu proporcionant una perspectiva general sobre la metodologia, els factors clau i els recursos que cal tenir en compte en la creació i la posada en funcionament d’aquest tipus de projectes.

Les sessions combinaran l’exposició de les bases conceptuals que defineixen el funcionament i la gestió dels projectes educatius amb l’exposició de casos pràctics. A partir del recorregut i l’anàlisi dels casos pràctics es traçaran les pautes i es definiran els aspectes generals que cal considerar a l’hora de desenvolupar un servei educatiu des d’un equipament cultural.

Els tècnics de l'Àrea d'Educació i Activitats de l'MMB farem una sessió d'hora i mitja que es dividirà en tres parts:
  • Una explicació teòrica sobre quins són els nostres objectius en tant que Àrea, com els hem determinat i com els defensem
  • Un anàlisi de tres activitats molt diferents de les que ofereix el Museu Marítim, que ens ha de servir per explicar com concebem i posem en marxa les nostres propostes
  • Una pràctica de disseny d'una activitat
La tercera edició de Com gestionar un projecte educatiu en un equipament cultural? es farà els dies 15 i 16 de gener a la Sala d'Actes del Museu. Les inscripcions es gestionen a través de la pàgina web de l'Associació de professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i en aquests moments ja pràcticament no queden places. No patiu! si s'esgoten el tornaríem a repetir més endavant.