Projectes

Des de l’MMB desenvolupem tota una sèrie de projectes adreçats als centres educatius que tenen l’objectiu d’apropar i aprofundir aspectes diversos relacionats amb la cultura i el patrimoni marítim. 

Igualment, es duen a terme projectes que potencien les relacions de proximitat i el treball en xarxa com a metodologia de treball.

Apadrina el teu equipament cultural

Projecte que té l’objectiu de convertir els grans equipaments i institucions culturals del Raval en un referent i un recurs pedagògic per als centres educatius del barri. Els centres fan propostes de treball de llarga durada als equipaments. A final de curs es fa una posada en comú de tots els projectes.

Adreçat a les escoles bressol, centres d’Educació Infantil i Primària i instituts de Secundària del Raval

Equipaments participants: MACBA, CCCB, Gran Teatre del Liceu, Filmoteca de Catalunya, Palau Güell i Museu Marítim de Barcelona, CSIC, la Fundació Joan Brossa, el Memorial Democràtic i el Centre d’Art Santa Mònica.


Més info: https://issuu.com/cultura.tot.raval/docs/apadrina_el_teu_equipament


Programa Grumet Èxit: aprendre a través de la navegació tradicional a vela

Hissar veles, identificar les parts del vaixell, participar de la vida a bord, investigar l’estat ambiental del mar, treballar en equip... Alumnes de secundària lleven amarres per embarcar-se en una iniciativa que té el vaixell com a “aula” flotant.

Els alumnes aprenen conceptes relacionats amb el currículum escolar però aplicats a un context real ja que s’integren en les feines diàries i col·laboren colze a colze amb la tripulació.

Adreçat a: 3r i 4t d’ESO d’Instituts de Barcelona
En col·laboració amb Consorci d’Educació de Barcelona.
Més http://mmbgrumetexit.blogspot.com.es/Programa Observadors de la Platja

Proposta educativa de ciència ciutadana en la que els alumnes es transformen en científics, amb l'objectiu d’analitzar la sorra de la platja i recollir dades sobre la presència de microplàstics i macroplàtics.

Els centres participants formen part d'una xarxa d'estacions de mostreig repartides per tot Europa. El conjunt de dades obtingudes en els diferents punts de mostreig seran d'una gran vàlua per als científics que estudien la presència de microplàstics a les platges d'arreu.

Adreçat a: cicle superior d’educació primària i d’ESO
En col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar-CSIC i Marine Sciences for Society.
http://mmbobservadorsdelaplatja.blogspot.com.es/p/blog-page.html