11 de nov. 2016

GUNILLA I LA GIMCANA MARINERA ENTRE SUÈCIA I BARCELONA

Un any més, el veler històric suec Gunilla, carregat d’estudiants de batxillerat suecs de l’institut Öckerö Gymnasieskol, ha atracat a Barcelona amb l’objectiu, entre d’altres, de conèixer als alumnes de l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona, per intercanviar experiències. Aquest institut suec utilitza el veler Gunilla per fer travessies de llarga durada en tres dels seus itineraris educatius, durant les quals es combinen les classes amb el treball a bord amb la mateixa responsabilitat d’una tripulació professional.

Com cada any, el Museu Marítim de Barcelona ha exercit de punt de trobada i de pont de connexió entre ambdues escoles.

Per trencar el gel i aconseguir la màxima integració entre tots els participants, res millor que convidar-los a participar en una gimcana marinera per la façana marítima de Barcelona.

Els estudiants, després de fer un joc de coneixença, s’han repartit en grups mixtos per poder superar totes les proves que els hem proposat. Així, durant dues hores, han recorregut bona part del port de Barcelona, arribant fins i tot a Santa Maria del Mar, al temps que feien nusos mariners, construïen petits vaixells de joguina, simulaven una situació de salvament a bord del Far Barcelona o intentaven descobrir cap a on hauria d’apuntar el dit del monument a Colom per assenyalar realment cap a Amèrica!


Tots els grups han deixat testimoni del seu periple a Instagram, penjant fotos divertides de cada una de les parades que havien de fer durant el recorregut. Si busqueu l’etiqueta #mmbgunillabcn a Instagram podreu veure totes les imatges. Algunes són realment estupendes i molt creatives!

La jornada ha finalitzat de nou al Museu, amb el visionat de totes les fotos i l’entrega de diplomes i medalles per als guanyadors de les tres categories establertes: el grup més ràpid, la foto més divertida i la foto més marinera.

Esperem que tots hagin gaudit de l’experiència! I estarem encantats de tornar a rebre’ls durant l’escala de l’any vinent!