19 de set. 2016

FESTA DE PRESENTACIÓ DE L'EXPOSICIÓ VAIXELLS DE JOGUINA




El dimecres 7 de setembre, de 17,30h a 19,30h vàrem celebrar la Festa de presentació de l’exposició Vaixells de Joguina, a les famílies.

L’objectiu d’aquestes festes o “inauguracions” és apropar les exposicions als infants, i que vagin creant l’hàbit d’assistència: introduint-los en el llenguatge expositiu d’una manera lúdica. D’altra banda aquestes festes familiars són, també, una deferència envers aquest públic, un dels nostres prioritaris. I en concret en aquesta ocasió volíem donar a conèixer amb quin tipus de vaixells de joguina jugaven els nostres avis i que es fessin el seu, tal i com també se’ls construïen els seus avantpassats.

L’activitat consistia en una visita lliure l’exposició, que podia realitzar-se mitjançant un joc autoguiat dissenyat per a l’ocasió, on els participants van passant d’àmbit a àmbit amb l’excusa de buscar un vaixell perdut i a cada un s’han de fixar en determinats objectes per resoldre uns enigmes que se’ls planteja. Hem utilitzat autoguiats similars per altres inauguracions i en general tenen molt bona acceptació.

Abans o després de la visita a l’exposició, podien fer-se un petit vaixell de joguina amb dos taps de suro, un pal de brotxeta i un fragment de goma-eva per fer la vela i posar-lo a navegar en un circuit muntat amb canalons pluvials.

En general la festa va anar molt bé. L'exposició està agradant molt i té diferents elements pensats per a les famílies, com per exemple cartel·les d'informació pensades per les criatures i tot un programa d'activitats de cap de setmana que pot ser del vostre interès. Podeu venir-la a veure fins just després de Reis, perquè la tanquem el 9 de gener del 2017.