5 de nov. 2014

PIRATES

A partir de divendres 7 de novembre, i fins el 29 de març de 2015, podeu visitar l’exposició Pirates a l’MMB.



Aquesta exposició s’endinsa en la pirateria a la Mediterrània al llarg del temps, un fenomen que ha deixat una empremta encara visible a les costes de tot Catalunya.

L’exposició està formada per una sèrie de tòtems amb explicacions sobre l’evolució de la pirateria i el corsarisme a la Mediterrània, així com reproduccions d’objectes i algunes peces de les col·leccions del nostre museu.

Trobareu més informació clicant aquí.

Aprofitem per recordar-vos que, entorn el fenomen de la pirateria, el Museu Marítim de Barcelona ofereix un ampli ventall de recursos pedagògics dels quals en podeu gaudir sempre que voleu. Són els següents:

ACTIVITATS PEDAGÒGIQUES

Pirates a la vista!: Activitat teatralitzada adreçada al alumnes d’Educació Infantil. Què és un pirata? Quines eren les seves motivacions? Què en feien? Quins tipus de pirates hi ha? Trobarem el tresor que s’amaga en el mapa del tresor que té el pirata del museu?







Durada de l’activitat: 1 hora
Etapa educativa: Educació infantil
Preu: 70 € per grup de fins a 25 alumnes
Telèfon de reserva: 93 342 99 29









A l’abordatge!: Activitat adreçada als alumnes de primer cicle d’Educació Primària. L'activitat, teatralitzada, explica el fenòmen de la pirateria, sobretot a les nostres costes, i proposa la recerca d'un tresor, que implicarà un joc de participació: escollir el vaixell més adequat, realitzar la pròpia bandera, fer una brúixola...



Activitat teatralitzada
Durada de l’activitat: 1 hora
Etapa educativa: cicle inicial d'educació primària
N. d'alumnes: 20. Màxim 25
Preu: 45 € per grup de fins a 20 alumnes, 2,25 € per alumne addicional.
Telèfon de reserva: 93 342 99 29





Corsaris de la Mediterrània: Aquesta activitat està vinculada a l'obra de teatre Mar i Cel, de Dagoll Dagom, i explica els fets històrics que narra l'obra: l'atac a vaixells i poblacions de la costa per part dels corsaris moriscos i el segrest de persones per cobrar-ne el rescat, tan habitual en aquell temps.

        








Durada de l’activitat: 1 hora
Etapa educativa: educació secundària
N. d'alumnes: 20. Màxim 25
Preu: 45 € per grup de fins a 20 alumnes, 2,25 € per alumne addicional. Suplement de 2€ per alumne si es vol combinar amb la visita lliure al Museu




RECURSOS DE PRÉSTEC

Caixa didàctica sobre la Pirateria: Una caixa per conèixer el fenomen de la pirateria al llarg del temps i en diferents àrees. Conté materials de tot tipus, apart d’un dossier d’informació, i està adaptada a tots els nivells, des d’Educació Infantil fins a Secundària.






Arxivador temàtic sobre la Pirateria:  Tot allò que fa referència a pirates sempre ha despertat una gran curiositat per part dels nois i noies i el Museu Marítim ha organitzat diferents activitats sobre el tema. Aquest arxivador inclou novel·les sobre pirateria, llibres de difusió i els dossiers didàctics que s'han redactat per a les diferents propostes portades a terme: des de l'exposició de L'illa del tresor a la caixa dels pirates.

Nivell educatiu: Educació primària i educació secundària

Per reserves tant de la caixa didàctica com de l’arxivador temàtic, podeu fer servir el següents canals:

Telèfon: 93 342 99 26 (pregunteu pel Miguel)

Adreça electrónica: crem.mmaritim@diba.cat