29 de set. 2015

DIA DEL DOCENT

Dissabte passat, dia 26 de setembre, el Museu Marítim de Barcelona i el Palau Güell vam organitzar, conjuntament, el Dia del Docent, una jornada que servia alhora per presentar les propostes pedagògiques d'ambdues institucions i per dotar als docents que s'hi van apuntar d'eines i d'idees per poder desenvolupar a les aules i ajudar-los en les seves tasques educatives.

Per part del Museu Marítim, la jornada arrencà amb un ràpid repàs a les nostres activitats, seguida d'una breu visita per les instal·lacions del museu.

Taller de construcció d'un dimoniet de Descartes, per entendre el funcionament d'un submarí


A continuació iniciàrem la jornada pròpiament dita, amb una sèrie de tastets de diverses activitats que proposem des de l'Àrea d'Educació i Activitats. Amb aquests tastets, tots els docents presents, de tots els cicles formatius, van comprovar que, amb elements i tècniques fàcils d'obtenir i de copsar, es poden treballar a classe temàtiques tan variades com per què suren els vaixells, com aconseguim que un submarí baixi al fons del mar o pugi a la superfície a voluntat, o què va fer possible la construcció de la imatge del món tal i com la concebem avui en dia.

Com aconseguim enfonsar un submarí?

La resposta dels docents va ser fantàstica, ja que vam omplir les 60 places que teníem reservades, i creiem que el grau de satisfacció va ser molt alt, segons el que ens van comentar alguns dels assistents. La transversalitat del museu, en tractar una temàtica tan àmplia com és el món marítim, ens permet abordar infinitat de temes des de múltiples disciplines: ciència, història, idiomes, art...

Vist l'èxit de la convocatòria, esperem repetir aquesta jornada en propers cursos. Us hi esperem!