26 de gen. 2015

PROGRAMAR PER ALS PÚBLICS

XVIII Jornades de Museus i Educació de l'MMB





Tornem a estar a les portes de les properes jornades de Museus i Educació, que com ja és habitual es fan el febrer -en aquesta ocasió el dijous 19 i el divendres 20 de febrer..

Enguany les jornades tenen com a objectiu debatre sobre com programar per als públics. I és que la nostra societat és especialment canviant: canvia d’estructures, de maneres de veure la vida i de dinàmiques de comportament constantment i una crisis com la que estem passant aguditza encara més aquest canvi de tendències. Dissenyar i programar activitats requereix estar molt atent a que fan els públics –reals i potencials- : qui, com, quan, perquè vénen o no vénen, què volen, què necessiten...

Ens preocupa la distància que de vegades hi ha entre allò que decidim programar i els interessos reals que pot tenir cada grup. Hem de programar el que ens agrada a nosaltres? Hem de programar allò que demana el públic? Per què ens dirigim a un sector de públic i no a un altre? Com sabem que allò que estem oferint és el que volen o necessiten?

Aquestes jornades volen posar sobre la taula les eines que els tècnics d’activitats dels museus tenim a l’abast per percebre els requeriments dels diferents grups socials i, així, programar en conseqüència.

Les Jornades de Museus i Educació estan destinades, principalment, a tècnics d’institucions culturals que dissenyen activitats i recursos per als públics i, des que varen començar, han volgut ser una plataforma d’intercanvi i de reflexió sobre temes que preocupen a la professió.