15 d’abr. 2014

PER SETMANA SANTA: DRAKAR, EL PETIT VAIXELL VÍKING


Un any més per Setmana Santa programem un taller de vaixell de joguina. En aquesta ocasió el taller en qüestió és Drakar, el petit vaixell víking, donat que des del dilluns 7 d’abril al Museu s’hi pot veure la gran exposició Víkings, més enllà de la llegenda.

Per què els tallers de vaixell de joguina? Perquè permeten l’apropament dels nens i nenes a diferents tipologies d’embarcacions, ens donen l’oportunitat d’introduir conceptes sobre la propulsió: a vela, a rem, a motor... i perquè és interessant que els més petits aprenguin a “construir-se” les joguines, tal i com feien els seus avis.

Els drakars eren els vaixell que utilitzaven els víkings quan anaven a explorar noves terres o a fer la guerra: llargs, estrets, amb una sola vela rectangular i un cap de dragó, de cavall o de serp per mascaró, a la part davantera de la nau. Com les galeres, combinaven la vela amb el rem i sembla que els escuts dels guerrers penjaven a banda i banda de la nau.

Aquest és el nostre drakar: 
  • El buc, de cartró, ja es dona retallat. 

  • Cal fer una vela rectangular ben decorada que es clavarà al centre del vaixell 
  • Rodones de cartolina serviran com a base per a fer els escuts, que s’enganxen a banda i banda 
  • Com a rems utilitzem broxetes en forma de bandera (o de rem) 

FÀCIL I SENZILL!!

Aquest taller es continuarà fent cada quart diumenge de mes des d’abril fins a setembre (a l’agost no), i també els dijous de juliol de 12 a 13h i està destinat a nens i nenes de 6 a 10 anys que entren sense els seus pares.

Les famílies que vulguin gaudir d'una activitat conjunta, poden optar per El planetari familiar que estem fent els mateixos dies.