26 d’abr. 2016

LES ESCOLES I LA BIBLIOTECA DE SALLENT PARTICIPEN AL CONCURS DE MICRORELATS MARÍTIMS EN NEGRE


Per Sant Jordi, des de fa anys –aquesta ha estat la 40a edició-, a Sallent es convoca un certamen literari adreçat a les escoles. Hi participen els alumnes de 3r a 6è de les escoles Torres Amat, Vedruna i Els Pins. Aquest any ho han fet un total de 285 nens i nenes. A cada edició es proposa un gènere literari i un tema, els darrers anys hem alternat la poesia i els microrelats.



 Aquest any els escolars han escrit microrelats, i als cursos de cicle superior els hem proposat de participar en el concurs del Museu Marítim de Barcelona. Si bé d’entrada s’han sorprès amb el tema (amb assassinat inclòs!), després s’han engrescat a participar-hi. Han fet treballar l’enginy, i una cinquantena d’alumnes han pogut publicar el seu microrelat negre i marítim al blog del concurs i optar a un dels premis.


Tots els microrelats els tenim exposats a la biblioteca, fa goig de veure, i els visitants els podran llegir fins al 20 de maig. Els grups participants ja han passat per la biblioteca a veure l’exposició, i hem aprofitat l’ocasió per ensenyar-los novel·les policíaques infantils adreçades a la seva edat. Qui sap, potser en sortirà un futur escriptor de llibres de misteri!



Quim CrusellasBiblioteca de Sallent