4 de maig 2015

APADRINA EL TEU EQUIPAMENT

El Cicle Mitjà de Formació Professional d’Atenció a Persones en Situació de Dependència (TAPSD) té com a objectiu que l’alumnat pugui atendre les persones en situació de dependència, en l'àmbit domiciliari i institucional, per tal de mantenir i millorar la seva qualitat de vida. En el currículum d'aquests estudis trobem el mòdul professional 4, en el qual l’alumnat vetlla per omplir amb qualitat el temps d’oci de les persones en situació de dependència. El seus espais de treball seran domicilis i/o residències en els quals hauran de preparar activitats d’oci per al gaudi dels usuaris. 


Els nostres objectius com a professores a l'hora d'organitzar aquesta activitat eren:

o                  Preparar l’alumnat per a la confecció d’activitats culturals i d’oci destinades als col·lectius en situació de dependència: gent gran, discapacitats, malalts mentals, infància en risc, entre d’altres.
o                  Implementar les diferents activitats amb usuaris/es d'aquests
col·lectius, preferentment, del Raval.
o                  Conèixer els diferents equipaments culturals que ofereix el barri
o                  Gaudir de les activitats.

Així doncs, i gràcies als/les responsables dels diferents Serveis Educatius l'alumnat de segon de TAPSD ha participat aquest curs en el projecte APADRINA EL TEU EQUIPAMENT, que és una iniciativa coordinada per la Fundació Tot Raval amb el suport de Raval Cultural que impulsa la col·laboració entre els grans equipaments culturals i centres educatius del barri per desenvolupar projectes dins els currículums i                                   al llarg del curs escolar.



Entre les diferents sortides destaquem aquí la que vam fer el dia 27 de febrer  al Museu Marítim a les 10 del matí, amb un grup d'usuaris/es de la Residència Mil·lenari. Vam fer dues activitats: en primer lloc una visita al pailebot Santa Eulàlia, on desprès de recórrer el vaixell vam fer un taller de nusos. Vam continuar la visita al MM, i a l'aula-taller vam fer l'activitat “Crea el teu propi vaixell” amb la closca d'una nou.


D'una primera idea inicial molt senzilla l'alumnat va acabant organitzant una sortida amb una vintena d'avis/es que va resultar un èxit, tant per a la preparació professional de l'alumnat, com per els usuaris/es que ens van acompanyar.

M. Pilar Cobo i Úrsula Soms
Professores de l’Institut Miquel Tarradell