3 de març 2014

Apadrina un equipament. Un projecte educatiu per al barri del Raval.

El MMB participa del projecte “Apadrina un equipament”, una proposta educativa liderada per la Fundació Tot Raval, en la que els principals equipaments culturals del barri (MACBA, CCCB, Liceu, Filmoteca, Palau Güell i el mateix Museu Marítim de Barcelona), organitzen una sèrie de propostes per als centres educatius del Raval. Aquests projectes educatius han de ser de llarga durada, i tenen la pretensió de convertir-se en projectes que formin part del currículum del centre.

 El Museu Marítim està treballant amb alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Vedruna-Àngels. La seva tutora, Rosa Blanco, és també professora de llengua anglesa i en la formació dels alumnes inclou aspectes de la cultura britànica que es poden lligar amb les col•leccions i exposicions del museu, com l’exposició “Víkings, més enllà de la llegenda”, que s’inaugurarà el proper mes d’abril, o en l’aplicació dels avenços tecnològics de la Revolució Industrial als vaixells.



 La implementació d’aquest projecte contempla tant el treball al centre educatiu com les visites guiades al museu, així com una sortida a navegar a bord del pailebot Santa Eulàlia, on es posen en pràctica els coneixements teòrics apresos prèviament.

Les Drassanes Reials, seu del Museu Marítim de Barcelona


 La combinació del treball a la classe, les visites guiades al museu i la navegació al Santa Eulàlia tenen com a resultat un producte que es presentarà amb la resta de projectes treballats pels altres centres educatius que treballen amb els altres equipaments, en una jornada festiva que s’escaurà al propi Museu Marítim al mes de maig.