14 de gen. 2014

LA MALETA DIDÀCTICA DELS VAIXELLS

L’MMB disposa d’un servei de préstec de caixes destinades a centres de formació reglada que són de préstec gratuït i que tenen entre els seus objectius fomentar el treball sobre la cultura marítima fora dels propis murs del Museu.

Si bé moltes de les caixes ja fa anys que estan funcionant, periòdicament són reformades per l’Àrea d’Educació per adaptar-les a les demandes de les escoles.

Aquest és el cas de la maleta dels vaixells que té com a objectiu explicar què és un vaixell, en tant que màquina complexa que consta de diversos elements i materials que transforma l’energia en moviment per l’aigua, però també en tant que reflex d’una època històrica, d’una organització social, d’una manera d’entendre la vida, d’un sistema econòmic, etc.

La nova caixa dels vaixells recull diverses propostes per construir petites embarcacions de joguina, la majoria de les quals són navegables i força fàcils del fer amb infants. Aquí en teniu algunes mostres.




Fer vaixells permet crear la pròpia joguina, tal i com feien els nostres avis, però sobretot permet abordar diferents temes, que van de la flotabilitat a la propulsió, d’una manera pràctica i lúdica.

Des de l’Àrea d’Educació hem obert un compte a Pinterest on hi trobareu un gran nombre de propostes per fer vaixells, alguns dels quals són molt senzills i d’altres veritables embarcacions per a sortir a navegar.


Us animem a que si heu fet alguna petita embarcació ho compartiu amb nosaltres.