5 de nov. 2013

MEDITERRANEAN TALL SHIPS 2013

 Aquest any el pailebot Santa Eulàlia ha participat a la Tall Ships (famosa regata de grans velers).

  La regata va començar el 24 de setembre a la ciutat de Barcelona, amb una treintena de vaixells. Es va dividir en dues etapes la primera de Barcelona a Toulon i la segona de Toulon a La Spezia.

  1ª etapa, navegació molt plàcida amb un vent del SW (força 1-3) i una durada de 55 hores, mar riçada a plana. Recalada a Toulon el matí del dia 27. Classificació classe A, els cinquens.

Fotografia: José Pacheco. MMB
  2ª etapa sortida el 30 de setembre amb un començament molt bo, vent favorable del W (força 4-6), va tenir una durada d'unes 5 hores i varem arribar a una velocitat de 8,5 nusos, però després una recalmada de 26 hores. Finalitzada la regata i la resta a motor (96 milles). Recalada a La Spezia el dijous 3 d’octubre. Classificats els sisens. 
.

Fotografia: José Pacheco. MMB


L'objectiu de la regata és formar joves navegants, dels quals amb nosaltres van embarcar tres (Laura, Carles i David), amb edats compreses entre els 15 i els 22 anys


Fotografies: José Pacheco. MMB


Conclusions:

  Ha estat una experiència molt positiva, era la primera regata a la qual participàvem i el pailebot ha respost bé, hem acabat la regata sense cap incidència greu, etapes finalitzades i amb el temps previst.


  L’adaptació dels voluntaris ha estat molt bona: col.laboració, feines de manteniment, guardies i cal destacar la bona sintonia amb la tripulació.

Fotografia: José Pacheco. MMB

Per acabar donar les gràcies a totes les persones que han seguit al pailebot Santa Eulàlia durant la regata.

José Pacheco Vega, patró del pailebot Santa Eulàlia