28 d’oct. 2013

EL PROGRAMA D’ACTIVITATS ACCESSIBLES PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT VISUAL DEL MUSEU MARÍTIM

El Museu Marítim de Barcelona ofereix un programa estable d’activitats adaptades per a les persones amb discapacitat visual. Tot i que l’exposició permanent es troba tancada des de l’any 2009, i mentre es treballa per a renovar la museografia centrada en la relació entre l’home i el mar, les propostes d’activitats accessibles han estat sempre presents dins l’oferta d’activitats de l’MMB.  D’altra banda, i gràcies a la col·laboració de la ONCE, les exposicions temporals disposen de mòduls sensorials i informació en braille per facilitar l’accés als continguts a  les persones amb discapacitat visual.

Fotografia de Teresa Soldevila. MMB

Les propostes d’activitats són diverses: des de visites guiades a les exposicions temporals, en les que el responsable utilitza l’audiodescripció com a tècnica per a descriure i explicar els continguts de la visita suplint en paraules allò que les persones amb discapacitat tenen dificultats o no poden veure; tallers sobre un tema concret relacionat amb la cultura i el patrimoni marítim; o bé altres activitats orientades a conèixer els serveis del museu a càrrec dels seus professionals.

A més a més, es brinda la possibilitat de que aquestes persones reservin plaça a les conferències, concerts o altres activitats de manera que tenen assegurat un lloc on la sonoritat de l’activitat sigui l’adequada per poder-la seguir correctament.


Fotografia de Teresa Soldevila. MMB


Amb  aquestes accions fem possible que les persones amb discapacitat visual puguin accedir al museu i a les activitats que organitzem, promovent el compromís del Museu Marítim de Barcelona de ser una institució oberta i accessible a tothom.