21 de gen. 2013

XVI JORNADES DE MUSEUS I EDUCACIÓ


Més enllà dels programes d’activitats: projectes educatius, projectes culturals i projectes de territori des dels museus




Estem preparant les properes Jornades de Museus i Educació, que es realitzaran els dies 21 i 22 de febrer i que en aquesta ocasió giraran entorn els projectes educatius, culturals i de territori.

Aquí teniu el programa:


Més enllà d’una activitat hi ha un projecte. Un projecte educatiu, cultural, social... vinculat en major o menor mesura a un territori determinat i sovint construït amb la col·laboració d’altres agents culturals i dels mateixos agents públics.

En un moment en què la majoria de museus disposa des de fa anys d’un programa d’activitats per a diferents tipus de públic més o menys consolidat, ja són molts els que han apostat, també, per treballar a partir de projectes de llarga durada, de tipologia molt diversa i d’impacte més profund, per a un gran ventall d’interlocutors.

Aquestes jornades tenen com a objectiu analitzar com es treballen des dels museus els projectes educatius adreçats a la comunitat i veure’n diferents exemples.

Dijous 21 de febrer:


9,30h

Presentació de la jornada. Roger Marcet, director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona.

10h a 11,30h
Educar en el patrimoni a través de projectes. Antoni Bardavio Noví, director del Camp d’Aprenentatge de la Noguera, del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i professor del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la UAB.
11,30h a 12h
Cafè
12h  a 13h
Activando comunidades para conectar islas. Txelu Balboa, nàufrag a ColaBoraBora.
13h a 13,30h 
Singladura MMB: De l’aula al museu. Projectes de treball entre el museu i l’escola. Ismael García i Mireia Mayolas, tècnics del Centre de Recursos Educatius del Mar de l’MMB.
13,30h a 14h
Com desenvolupar programes per a públics cooperant amb la comunitat. L’experiència del Museu de Lleida. Miquel Sabaté Navarro, tècnic del Servei Educatiu del Museu de Lleida.

Divendres 22 de febrer


9,30h a 10,30h  
Fem un Museu, un projecte per la democratització de l’art al Museu de Sant Cugat, i Realitat augmentada, un projecte educatiu pel coneixement del patrimoni local. Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat i Helena Minuesa, tècnica d’educació del Museu de Sant Cugat.
10,30h a 11h
Cafè
11h a 12h
De Territorio Okupado a OKUPARTE, un modelo de trabajo en equipo. Inma Pérez, responsable del Departamento de Educación del Centro de Arte Atlàntico Moderno (CAAM) de Las Palmas de Gran Canaria.
12h a 12,30h
Sant Martí com tu l’has vist. Una proposta transdisciplinària des de les ciències naturals. Teresa Vila, tècnica del Programa d’Activitats del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
12,30h a 13,30h
Accesibilidad social en el Arte para personas con demencia: el Proyecto Alzheimer MuBAM. Juan García Sandoval, director del Museo de Bellas Artes de Murcia.
13,30h a 14h
MOST, el festival de cinema del vi de VINSEUM i Cine Club Vilafranca. Xavier Fornos, director de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. 

Preu: 75 euros
Inscripcions a través del web: http://www.mmb.cat/