27 d’oct. 2011

ICEBERG A PROA

Un projecte per commemorar el centenari de l'enfonsament del Titànic








El 14 d'abril farà cent anys del naufragi més famós de la història de la navegació: el del Titànic.Amb motiu d'aquest centenari, d'abril a octubre de 2012 el Museu Marítim de Barcelona acollirà l'exposició Titanic: the exhibition.

Conscients de l'atracció que genera, tant a grans com a petits, tot allò vinculat amb aquest fet, el Museu Marítim de Barcelona i el cesire*.aulatec -Aula de recursos de Tecnologia del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya- engeguen el projecte ICEBERG A PROA! 

Objectius del projecte:

ICEBERG A PROA! té com a objectiu fomentar que els estudiants de primària i secundària duguin a terme un projecte de tecnologia en els seus centres, consistent en la construcció d’algun projecte tecnològic vinculat amb el Titànic.

Els treballs a realitzar podran ser:
  • Desenvolupament d'una WebQuest. 
  • La construcció d’un radiotelègraf, semblant en el seu ús al que portava a bord el Titànic. 
  • La construcció d’un sextant, un dels instruments de navegació que duia el Titànic a bord i que permetia determinar la seva latitud. 
  • Treballs sobre aspectes socials com les migracions, presentats en format vídeo, foto, etc. 
  • Projectes vinculats amb les característiques de l’aigua on es van congelar els nàufrags del Titànic, què causa la hipotèrmia, etc. 
  • La construcció d’una maqueta del Titànic. Les maquetes podran ser decoratives, és a dir, sense capacitat de navegació, o que puguin navegar. 
  • El disseny i construcció d’una pàgina web realitzada a l’entorn del transatlàntic Titànic. A més la web hauria d’incorporar, com a mínim, un resum del seu contingut en una llengua estrangera (anglès, francès, alemany, italià, ...), per poder ser consultada arreu del món. 
  • Altres treballs relacionats: científics, dibuixos, retallables, auques...

Jornada de presentació: 

El 24 de maig de 2012 els participants de l’activitat “Iceberg a proa!” faran una trobada al MMB per mostrar els seus projectes.


Inscripcions i més informació:

A través del web del cesire-aulatec del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya