20 de juny 2016

LES JORNADES DE MUSEUS I EDUCACIÓ GUANYEN UN PREMI

Les Jornades de Museus i Educació del Museu Marítim de Barcelona, que organitzem des de l'Àresa d'Educació i Activitats des de l'any 1995, han guanyat el premi a la categoria d’Experiències i Activitats dels VI PREMIS DE MUSEOLOGIA AMC 2016 que bianualment convoca l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

 En aquesta ocasió han estat els socis, amb els seus vots, els que han escollit la candidatura guanyadora. L’acte es va celebrar al Museu Europeu d’Art Modern i hi varen assistir un centenar de professionals de la museologia.

Les Jornades de Museus i Educació del Museu Marítim s’han consolidat, al llarg de les seves 19 edicions, com a oferta de formació periòdica i referent per als museòlegs de Catalunya, com ho demostra l’alta participació que tenen. Han servit de plataforma per donar a conèixer els projectes educatius més rellevants realitzats en els museus del nostre país. Al llarga d'aquests anys han adoptat diversos formats: cursos, tallers, fires, seminaris, congrés... sempre amb un objectiu de formació i d’intercanvi entre professionals d’educació i museu. Han creat xarxa, han generat reflexió, han fomentat l’intercanvi i han posat en valor la professió. El nombre d’assistents, durant tota la seva trajectòria, gira a l’entorn de 1.200.

 En les altres modalitats que es premiaven, el ganyador d’Exposicions temporals ha estat Salvadoriana. El gabinet de curiositats de Barcelona, del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Institut Botànic de Barcelona, i en la de Creació o reforma integral d’equipaments museístics i patrimonials s’ha premiat la candidatura Can Marfà, Gènere de Punt del Museu de Mataró.

A més la junta directiva de l’AMC ha reconegut les trajectòries professionals de Jaume Bernades i Rosa Maria Malet.