1 de jul. 2014

FESTA INFANTIL VÍKING

Dimecres passat, dia 25 de juny, al Museu Marítim de Barcelona varem celebrar la Festa Infantil Víking.



Durant dues hores, des de les cinc fins a les set de la tarda, els més petits, juntament amb els seus acompanyants, van poder gaudir d’un bon grapat d’activitats i recreacions víkings en dos entorns privilegiats: el Jardí del Rei i el Jardí del Baluard. Tot això combinat amb una visita a l’exposició “VÍKINGS”, que es pot veure a les sales del museu fins el 28 de setembre.



 La festa va ser tot un èxit, amb més de 500 assistents, que van poder experimentar de primera mà la realitat d’aquest poble del nord d’Europa que es dedicava a molt més que saquejar i guerrejar. Gràcies als grups de recreació històrica Clan Havamal i Hereus de la Història, els nens i les nenes, i tots els adults que els van acompanyar, varen poder gaudir d’explicacions de com era el món víking, escoltar sagues com la de Thor, Loki i el gegant UtgardLoki, participar en tallers de pintures i pentinats víkings, jocs de taula, escriptura rúnica, artesania víking. Qui volia també podia accedir a un peculiar photocall víking per ficar-se en la pell d’un rei nòrdic de fa més de mil anys!




















 Aquests dos grups, a més, varen fer unes espectaculars demostracions de combats víkings i de duels a espasa i escut entre dos individus.




Des del departament d’educació també varem organitzar jocs i tallers: així, els més petits van poder fabricar-se un fantàstic casc víking de cartolina, fer-se una xapa que emulava un escut víking, i participar en proves de força, resistència i habilitat.



 En resum, va ser una tarda molt animada i engrescadora, tal i com podeu comprovar a les imatges!