14 de jul. 2014

APADRINA EL TEU EQUIPAMENT

El passat 18 de juny de 2014 es va fer l’acte de presentació de les conclusions del projecte Apadrina el teu equipament, un projecte liderat per la Fundació Tot Raval que s’ha desenvolupat al llarg del curs 2013-2014.


 Aquest projecte pretenia convertir els equipaments culturals del Raval en un recurs pedagògic permanent per als centres educatius del barri. Els equipaments (Museu Marítim de Barcelona, MACBA, CCCB, Palau Güell, Filmoteca de Catalunya i Gran Teatre del Liceu) han estat apadrinats pels centres educatius del barri (INS Miquel Tarradell, INS Milà i Fontanals, Escola Vedruna-Àngels, Escola Bressol Canigó/Cadí, CEIP Drassanes, CEIP Collaso i Gil, CEIP Milà i Fontanals, Escola Labouré, CEIP Ruben Dario i CEIP Castella), que han treballat projectes de llarga durada, abordant continguts de tot tipus (musicals amb infants de 2 anys; projectes internacionals amb joves de secundària o creació artística amb nens i nenes de primària, per exemple).



Al Museu Marítim va ser apadrinat per alumnes de 3r d’ESO de l’escola Vedruna-Àngels, amb els que es va abordar la influència que la navegació ha tingut a la cultura britànica, en tractar-se d’alumnes de l’assignatura de llengua estrangera (anglès). Es van treballar conceptes com el pas de la navegació a vela al vapor, la influència que van tenir els víkings en la formació de la Gran Bretanya (aprofitant l’exposició sobre els víkings que hi ha hagut al museu) i es va complementar amb una navegació a bord del pailebot Santa Eulàlia; tot plegat en anglès, per tal de barrejar aquest idioma amb la navegació.


El resultat del treball que van fer aquests alumnes el podeu trobar en aquest enllaç: http://3resommb.wix.com/projecte-mmb 



 Tots els treballs es van presentar en societat el passat 18 de juny amb una exposició al Pati Manning de Barcelona, el resultat de la qual podeu veure en el següent enllaç: http://ravalcultural.culturalspot.org/exhibit/apadrina-el-teu-equipament/qwISBB9cC3H9LQ