9 de des. 2013

NOVES ACTIVITATS ELS CAPS DE SETMANA

Comencem l’any amb noves activitats de cap de setmana

La majoria de museus fa anys que té un programa d’activitats de cap de setmana més o menys consolidat. Aquests dos dies el museu se sol omplir de famílies i petits grups d’adults (parelles, amics...) que busquen passar les hores de lleure realitzant una activitat distesa però a la vegada educativa.

Primer diumenge de mes:

El primer diumenge de mes continua l’activitat Planetari familiar al planetari digital de l’MMB, que explica, de manera senzilla, com els mariners, per anar d’un punt a l’altre de la Terra –per mar-, es fixaven en el cel.

Fotografia: J. Biel 


D’altra banda, per a públic general, el primer i segon diumenge de cada mes a les 11h es realitza Drassanes, històries de vida, un recorregut per la història d’aquest conjunt arquitectònic a partir fragments de vida de cinc homes: un picapedrer, el drassaner major, un mestre d’aixa, un enginyer de canons i el primer director del Museu Marítim de Catalunya.

Fotografia: Susana Argul


Segon diumenge de mes:

Pels grups amb infants petits, a les 12,30h reprogramem El bateig del rei Neptú una activitat teatralitzada, conduïda per dos actors, que va formar part del programa d’activitats vinculat a l’exposició Darwin.

El capità del Beagle, FitzRoy, prepara el mariner Parker per superar les proves que els convertiran en shellbacks “fills de Neptú!. Però aquest mariner és un absolut negat i demana constantment el consell dels nens i nenes participants per poder resoldre els enigmes i problemes que se li plantegen. Una manera amena d’introduir temes vinculats a la nomenclatura dels vaixells i a la navegació.

Fotografia: MMB


El bateig del rei Neptú substituirà Agafa la maleta, que ja fa tres anys que s’està oferint i que ha tingut una molt bona acollida per part de les famílies.


Tercer diumenge de cada mes

Una altra novetat del 2014 serà l’activitat Tu, jo i el canvi climàtic, que es realitzarà al planeari digital a les 11,30h, en substitució de L’última nit del Titanic. Aquesta és una proposta per a tots els públics que combina un reportatge sobre els efectes que té el canvi climàtic al mar, amb un debat posterior per analitzar de quina manera l’acció de les persones afecta el clima i què podem fer per minimitzar-lo.

Quart diumenge de mes

Una altra activitat per a tots els públics és Viatge amb el Beagle: la selecció natural, que té el mateix format que Tu, jo i el canvi climàtic: la projecció d’una pel·lícula a tota la cúpula del planetari digital seguida d’una explicació sobre què ha suposat per a la ciència el viatge que va fer Darwin a bord d’aquest vaixell. Aquesta activitat es realitza a les 11,30h.

Fotografia: J. Biel



Tots els dissabtes

I per últim, cada dissabte al matí, oferim la possibilitat de sortir a navegar a bord del pailebot Santa Eulàlia, un veler mercant de tres pals que el Museu Marítim va adquirir per utilitzar-lo com a extensió a l’aigua de les seves col·leccions.

Fotografia: MMB



Més informació i reserves al 933429929