20 de febr. 2012

FONTS D'INSPIRACIÓ

Recursos per generar idees i materials
XV Jornades de Museus i Educació
Quart debat


Les idees són a qualsevol lloc i en qualsevol moment. Una mirada oberta i creativa permet disposar de materials descriptius que fomentin la generació de noves idees. Tom Kelley, de nou, diu: “els interpolinitzadors són capaços de crear alguna cosa nova i millor mitjançant la juxtaposició inesperada d’idees o conceptes aparentment inconexes”.

Després afegeix quines són les llavors de la interpolinització. Del que explica, en vull triar aquestes:
  • Mostrar i explicar. A les nostres organitzacions ens quedem la informació o la fem córrer? Com? De quina forma podem explicar-nos els uns als altres el que sabem?
  • Tenir persones amb formació diversa. Els nostres equips són iguals o hi ha una barreja interessant de formacions, mirades, propostes, experiències diferents?
  • Celebrar reunions amb experts en know-how. I com fem que arribin noves informacions? De quina manera podem fer entrar nous coneixements fent contactes amb persones diferents? Els nostres proveïdors sempre són del mateix estil?
  • Buscar projectes variats. I els nostres projectes sempre són iguals, sempre els executem de la mateixa forma, o ens proposem buscar llenguatges, mirades i propostes diferents a cada nova proposta?

Però a més d’aquesta interpolinització interna, també podem buscar un sistema que ens ajudi a fer entrar noves mirades a la nostra feina diària. Us en confessaré algunes de les meves:
  • Plantejaments interessants. Cooking ideas és un bloc on cada dia apareixen nous temes sobre aspectes diversos. La riquesa dels seus comentaris i dels seus enllaços m’ajuda a descobrir nous plantejaments.
  • Disseny i eines. Fuel your creativity és una web sobre disseny en general i aplicacions en particular. Un lloc on passen coses contínuament.
  • Tendències. Dadanoias és un bloc de tendències artísitiques on hi ha moltes propostes interessants per aprendre.

Per fer bullir l’olla:

Quines són les vostres fonts d’inspiració d’idees, propostes o que ens ajuden a aprendre i a pensar amb una mirada diferent?



Oriol Ripoll: Creació de projectes a Jocs al segon
Traducción al castellano